Een graafmachine: wat zijn de belangrijkste onderdelen?

Graafmachines zijn de rijwerken die het bekendst zijn op de bouwplaatsen. Het zijn dan ook enorm handige machines, aangezien je in een korte tijd grote hoeveelheden grondstof kan scheppen en verplaatsen. Toch hebben veel mensen niet de kennis over graafmachines en kunnen ze de onderdelen niet precies benoemen. Rijwerkonderdelen zijn enorm belangrijk en daarom zal ik de onderdelen van een graafmachine in dit artikel bespreken.

De arm

Het belangrijkste onderdeel van een graafmachine is natuurlijk de graafarm. Met een graafarm kan de persoon die de graafmachine bedient eenvoudig een gat graven. Deze arm is zo sterk dat het in staat is om zonder moeite veel zand op te tillen. Eigenlijk is de graafarm best goed te vergelijken met een mensen arm, aangezien het ongeveer hetzelfde werkt, maar dan een stuk steviger en groter is.

De cabine

De bestuurder van de graafmachine bestuurt de machine vanuit de cabine. Dit is een hokje met daarin een comfortabele stoel met daarvoor het bedieningspaneel.

Onderwagen

Een graafmachine rijdt meestal niet op banden zoals de meeste voertuigen dat doen. Vaak zit er een rupstrein onder de graafmachine. Dit is zo ontworpen omdat de graafmachine zo steviger op de grond staat.

Duwblad

Sommige graafmachines hebben ook nog een duwblad voor de machine. Dit heeft hetzelfde effect als de duwbladen bij bulldozers, maar is bedoeld om wat kleinere hoopjes zand of aarde te verschuiven.

Een van de bekendste merken graafmachines is Takeuchi. Heb je nou rijwerkonderdelen van Takeuchi nodig? Dan kan je altijd terecht bij VemaTrack, zij helpen je met het vinden van de juiste onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *