Maak landelijk modern

Als je van een country of landelijke stijl houdt als interieur design dan hoef je tegenwoordig niet meer meteen te denken aan een blokhut inrichting of een explosie van bloemenprints.

Het is allemaal veel subtieler geworden. Waar je vroeger nog bielzen en grenen meubelen zag zie je nu een wat moderne variant. Neem een vleugje van het buitenleven en breng het op een onverwachte manier mee naar binnen of contrasteer harde moderne materialen met aardse tonen en producten. Het is altijd goed om je hierbij te laten inspireren door de interieur design professionals. Bezoek hiervoor eens een interieur beurs of stap eens binnen bij een interieur winkel. Uiteraard kun je online ook veel inspiratie vinden.

Wees verrassend

Ondertussen hebben wij ook nog een aantal tips voor je. Kijk eens naar mogelijkheden om jouw connectie met de natuur te vergroten door bijvoorbeeld grotere ramen, glazen deuren of de gordijnen eens helemaal open te gooien. Zo maak je letterlijk contact met de natuur en gooi je de barrières aan de kant. Je haal buiten als het ware naar binnen.

Maar ook in de keuze van je materialen kun je de natuur in je huis terug laten komen in moderne maar toch verrassende manieren. Geborsteld staal in combinatie met grof generfd hout zijn ideaal als je dit op een subtiele en geraffineerde manier doet.

Het natuurlijke interieur van nu moet eerder puur dan donker aandoen. Warme  kleuren geven een warme look, terwijl koelere grijstonen meer doen denken aan de Scandinavische stijl en wat koeler overkomen. Het mooiste is natuurlijke een mix te maken van warme en wat koelere, lichte kleuren.

Dit geldt ook voor het meubilair, want een mooie mix van stijlen zorgt ervoor dat het er niet al te gemaakt uitziet. Net als in de natuur, die ook samengesteld is door vormen en kleuren, kun je je huis ook op die manier inrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *